sunnuntai 5. lokakuuta 2008

L'éducation, la chose la plus importante du monde.

Sunnuntai näköjään on otollinen päivä blogivuodatukseen.

Eilen meni oikein mukavasti synttäribileissä. Toisin kuin edellisenä iltana, en saanut mitään suurempia kielikriisejä ja tapasin useamman mukavan ihmisenkin. Leena ja tosi sympaattinen sveitsiläispoika saivat ihan hirveitä kiksejä kun löysivät yhteistä maaperää ruuan alueelta (puhuttaessa Pariisin argentiinalaisravintolan pihveistä tunnelma äityi jopa hysteeriseksi) ja le suisse lupaili kovasti järjestävänsä meille fondue-illan. Tämä ajatus myös herätti innostunutta kannatusta. Ah, ruoka.

Huomasin, etten ole vielä puhunut ollenkaan alkaneista opinnoista. No, kurssit vaikuttavat sekä a) oikein mielenkiintoisilta (kuten kurssi ranskaksi teksitetyistä ja dubatuista elokuvista ja yllättävää kyllä, fonetiikan kurssi), että b) ei nyt niin sytyttäviltä (kuten kurssi ranskalaisesta dokumentista). Ajattelin kuitenkin antaa vähemmänkin innostaville mahdollisuuden ennen lopullista tuomiota. Ilahduttavaa on, että kuullunymmärtäminen ei tuntunut kovin vaikealta tuollaisessa luentotilanteessa. Paljon hankalampaahan on yrittää jossain normaalissa sosiaalisessa tilanteessa arvailla mitä joku 1000km/h nopeudella puhuva pariisilaisretale oikein selittää. Plus nämähän (yliopistoretaleet) sitäpaitsi puhuvat ihanaa, selkeää yleiskieltä, mitä kukaan ei tietysti käytä normaalielämässään, mutta mitä ulkomaalaiset ymmärtävät parhaiten.

Ei-niin-ilahduttavaa oli saada tietää, että täällä todella pitää pisteidensä eteen väsätä kaikenmoisia esseitä ja muita kirjallisia töitä tai suullisia esitelmiä. Aion kuitenkin toistaiseksi pysyä positiivisena ja ajatella tätä oppimisen kannalta hyödyllisenä. Hah. Katsotaan mitä kirjoitan aiheesta joskus marraskuussa, deadlineien lähestyessä. Onneksi kuitenkin useimmat kurssit tuntuvat aiheensa puolesta mukavilta.

Hoh, katsotaan voisinko vielä saada jotenkin itsestäni irti tänään raahautua nauttimaan ilmaisista museoista. Vähän epäilen, sisällä on niin mukavan lämmintä ja ulkona sateista ja tuulista.

Ei kommentteja: