perjantai 12. joulukuuta 2008

Huh, viimeyönä näin ensimmäistä kertaa unta siitä, että tulen kotiin. Se on tämä joulu ja kaikkien muiden joululomat Suomessa, mikä tällaisia ajatuksia teettää. Itsellänihän on kuitenkin vielä noin puolitoista kuukautta jäljellä. Unen sisältö itsessään nyt ei ollut kovin kummallinen: minä hoin kaikille (oltiin jossain ihme messuilla kai) että kuinka outoa olla taas täällä, kuinka outoa, ja kukaan ei ollut hirveän kiinnostunut paluustani, hymyilivät vaan kohteliaasti. Voisi alitajuntani keksiä vähän monitasoisempia tapoja toteuttaa itseään. Kamoon, tuo oli niin klassinen elina-uni, tai oikeastaan ihan vaan klassinen uni, piste. Ja kyllähän mä sen jo tiesin, että haluaisin olla kaikkien tuntemieni ihmisten elämän keskipiste! Nojuu, mutta tulevien elämäntilanteiden kuivaharjoittelu unissa on aina hyväksi

Yritän päkertää esitelmää. Tökkii pahasti. Kirjoitan tällä hetkellä blogia. Joku voisi sijoittaa tuonne väliin sanan "välttely",mutta sehän nyt on vaan mielipide- ja näkökulmakysymys.

Huomenna aion mennä oopperaan. Jos vain siis liput saamme - minä ja amerikkaflikat - niitä halvempia kun pitää metsästää sillä tavalla puoli tuntia ennen näytöstä. Odotan oikein innolla, mutta olen huolestunut pukeutumisetiketistä: itselläni kyllä olisi ihan hyviä kolttuja, mutta pelkään että nuo ikuiset miss farkku-amerikat eivät ymmärrä illan potentiaalia tälläytymiseen. Ehkä pistän itseni tosi hienoksi ja sitten kerron aksentillani kuinka meillä TÄÄLLÄ EUROOPASSA on tapana pynttäytyä tällaisia tilaisuuksia varten. Olen huomannut itsessäni nolon tarpeen tuoda esiin omai muka-universaalisti eurooppalaisia piirteitäni ja ajatuksiani joissakin ei-eurooppalaisissa seurueissa. Hämmentävää, koska olen yleensä itse aina ensimmäisenä ollut määrittelemässä itseni ennenkaikkea pohjoismaalaiseksi ja tekemässä eroa Suomen ja Euroopan välille. Typeräähän sekin on yhtälailla. Nautin kai leikkiä sellaista nouvelle vague -naista, joka en yhtään ole, mutta josta tyyppinä amerikkalaisilla ilmeisesti on jokin pinttymä. Kiehtovaa, tämä. Pitäisi varmaan alkaa polttaa.

Auts, nyt takaisin anakronismeihin.

Ei kommentteja: